menu

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Μπρουσκέτες με γαύρο και αρωματικά



θα χρειαστούμε για 10 μπρουσκέτες:
10 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
500 γρ γαύρο φιλεταρισμένο
5 κλαδάκια βασιλικό
5 κλαδάκια δυόσμο φρέσκο
5 κλαδάκια δενδρολίβανο φρέσκο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρή καυτερή πιπεριά
1 κουτ. σ. μουστάρδα
4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο μπούκοβο καυτερό (προαιρετικά)
λίγη ρίγανη




διαδικασία
Αλέθουμε στο μούλτι το δυόσμο, μαϊντανό, δενδρολίβανο, σκόρδο, πιπεριά, μουστάρδα, λάδι, αλατοπίπερο, και 6-7 γαύρους όλα μαζί να γίνουν σαν μια πάστα. Λαδώνουμε ένα ταψί και παίρνουμε μια φέτα ψωμί, την αλείφουμε από το μείγμα της πάστας. Βάζουμε επάνω  2-3 γαύρους ή όσους χωράνε με την πέτσα να είναι από πάνω. Τα πατάμε με την παλάμη μας να κολλήσουν και αραδιάζουμε στο ταψί. Κάνουμε όλες τις μπρουσκέτες με τον ίδιο τρόπο. Αλείφουμε με λάδι από πάνω τους γαύρους, τα πασπαλίζουμε με μπούκοβο και ψήνουμε στους 200 με αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά. Όταν τα βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη.
Συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα.

και...κάτι ακόμα
αντί για γαύρο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαρδέλα, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδικασία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου