menu

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

Μάθε πως να...διατηρείς ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ

Μάθε πως να...διατηρείς καυτερές πιπεριές σε βαζάκια

Αν είστε του καυτερού και πικάντικου, τότε το παρόν κείμενο σας αφορά! Εξάλλου, είναι γνωστές οι θεραπευτικές ιδιότητες της καυτερής πιπεριάς και τα πολλαπλά οφέλη της στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο τρόπος είναι πολύ εύκολος και απλός.


θα χρειαστούμε για 1 μικρό βαζάκι:
καυτερές πιπερίτσες πράσινες και κόκκινες
2 κουτ. γλ. ξύδι
1 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλ. αλάτι χοντρό
νερό (όσο πάρει)



διαδικασία
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και γεμίζουμε το βαζάκι. Ρίχνουμε το αλάτι, το ξύδι, το χυμό λεμονιού και τέλος νερό (δροσερό, όχι ζεστό). Γεμίζουμε μέχρι πάνω με νερό, αφήνοντας περιθώριο ένα δάχτυλο (βλ. φωτό). Το κουνάμε λίγο για να διαλυθεί το αλάτι και να ενωθούν όλα τα υλικά. Κλείνουμε σφιχτά το καπάκι και είναι έτοιμο. Διατηρείται έτσι ένα χρόνο ενώ αν το ανοίξουμε, φυλάσσεται στο ψυγείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου