menu

Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017

Μάθε πως να φτιάχνεις...ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Μάθε πως να φτιάχνεις... κομπόστα ροδάκινο



θα χρειαστούμε για 1 1/2 λίτρο βάζο:
5 μεγάλα ροδάκινα (περίπου 1 κιλό)
2 1/2 φλυτζ. τσ. νερό
1 φλυτζ τσ ζάχαρη
λίγο χυμό λεμονιού



διαδικασία
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν 10 λεπτά. Συγχρόνως καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τις φλούδες τους και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα ρίχνουμε στο σιρόπι μαζί με το χυμό λεμονιού και βράζουν κι αυτά άλλα 10 λεπτά.
Έχουμε βάλει προηγουμένως τα καπάκια από τα βαζάκια που θα χρησιμοποιήσουμε σε ζεστό νερό. Όπως είναι βραστό το κομπόστο, το αδειάζουμε μέσα στα βάζα και τα κλείνουμε έχοντας τα καπάκια αναποδογυριστά. Τα αφήνουμε έτσι 1-2 μέρες ώστε να κολλήσουν τα καπάκια.

και κάτι ακόμα
Για να φτιάξουμε κομπόστα ροδάκινα χρησιμοποιούμε την ποικιλία συμπύρηνα που αντέχουν στο βρασμό λόγω της σκληρότητάς τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου