menu

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Ρεβυθοκεφτέδες 

Γευστικοί ρεβυθοκεφτέδες, ιδανικός μεζές για νηστεία.





θα χρειαστούμε:
150 γρ ρεβύθια
50 γρ καλαμπόκι
1 καρότο μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. σ. πελτέ
50 γρ φρυγανιά τριμμένη
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
1/2 κουτ. γλ. πάπρικα
λίγο πιπέρι
δυόσμο
1/4 φλυτζ τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλεύρι ανακατεμένο με πάπρικα για το πανάρισμα



διαδικασία
Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβύθια σε αλατόνερο ( χρησιμοποιούμε μία κουταλιά της σούπας αλάτι). Τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μίξερ μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε κεφτεδάκια. Τα πανάρουμε στο αλεύρι με την πάπρικα και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου