menu

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ

Μύδια αχνιστά με πουρέ

Μύδια στο gastrin, έχουμε φτιάξει  κι άλλες φορές (δες ριζότο με μύδιαμυδοπίλαφο με μύδια κελυφωτά και ψίχα). Σε αυτήν τη συνταγή τα μύδια μας είναι αχνιστά και με τη συνοδεία ενός άκρως γευστικού και πικάντικου πουρέ. 





θα χρειαστούμε:
1 κιλό μύδια κελυφωτά
3/4 φλυτζ. τσ ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
3 φρέσκα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πράσο σε λεπτές ροδέλες (μόνο το άσπρο μέρος)
1/2 κόκκινη πιπεριά  κομμένη ζουλιέν
1 καυτερή πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
1 1/2 κουτ.σ. μουστάρδα
1/2 κουτ. γλ σκόνη μουστάρδας
1 σφηνάκι ούζο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1/2 λεμόνι (το ξύσμα)



για τον πουρέ:
500 γρ πατάτες
3 καρότα
4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
νερό
πιπέρι μαύρο
1/2 κουτ. γλ κόκκινο γλυκό πιπέρι
λίγο μπούκοβο καυτερό
λίγο ξερό θυμάρι


διαδικασία
Βγάζουμε την τρίχα από τα  μύδια, τα τρίβουμε με βούρτσα να καθαρίσουν καλά και τα ξεπλένουμε με μπόλικο νερό. Όπως είναι με τα νερά τους, τα βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό για να πάρουν μερικές βράσεις ώσπου να ανοίξουν. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και βγάζουμε τα μύδια με μια κουτάλα. Όσα δεν έχουν ανοίξει, τα πετάμε. Σουρώνουμε τον ζωμό που βγάλανε και τον κρατάμε.
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, πιπεριές, φρέσκο κρεμμύδι, σκόρδο και τέλος, ρίχνουμε το ούζο να εξατμιστεί λίγο.Διαλύουμε τη μουστάρδα και τη σκόνη μουστάρδας στο ζωμό που κρατήσαμε, αλατοπιπερώνουμε  και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσουν 2-3 λεπτά.
Τέλος, βάζουμε και τα μύδια μέσα στην κατσαρόλα να βράσουν 5 λεπτά. Αφού σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και κόβουμε σε κομματάκια και φετούλες αντίστοιχα. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα μισοσκεπάζει και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 15-20 λεπτά. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα, αδειάζουμε το νερό που έμεινε στην κατσαρόλα, τα επαναφέρουμε στο σκεύος, τα πατάμε και τα κάνουμε πουρέ. Ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, κόκκινο πιπέρι, μπούκοβο, θυμάρι και σε σιγανή φωτιά μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου