menu

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

  Γεμιστές πιπεριές στην κατσαρόλα.
       
Το μενού έχει σήμερα ένα φαγητό που αγαπάει πολύς κόσμος και όχι άδικα.
O λόγος βέβαια για τις γεμιστές πιπεριές μόνο που δε θα είναι στην κλασική τους φόρμα σε ό,τι αφορά τον τρόπο ψησίματός τους. Προτείνουμε έναν εναλλακτικό τρόπο για την περίπτωση που θέλουμε να μαγειρέψουμε για λίγα άτομα.
          



























θα χρειαστούμε:

1 ½ φλυτζ τσ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
½ φλυτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό
2-3 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο ή μισό κουτ. γλ. ξερό
λίγο θυμάρι ξερό
1 φλυτζ, τσ. ντοματοχυμό
1/2 κουτ γλ κόκκινο πιπέρι
αλατοπίπερο
1 φλυτζ τσ, νερό
                
για τη σάλτσα

νερο όσο χρειάζεται ώστε να καλυφθεί το ¼ της πιπεριάς.
4 κουτ σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2-3 κουτ. σούπας ντοματοχυμό


αλατοπίπερο




διαδικασία
Τοποθετούμε σε κατσαρολάκι τα κρεμμύδια μέσα σε *ελάχιστο νερό για να αχνιστούν και κλείνουμε το καπάκι για λίγα λεπτά σε σιγανή φωτιά για να μαλακώσουν. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι, τη ντομάτα, το νερό, αλατοπιπερώνουμε και τ’αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί τα υλικά για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τα αρωματικά μέσα και ανακατεύουμε και στο τέλος, ρίχνουμε και το ρύζι.    
Ανακατεύουμε 2-3 στροφές το ρύζι, το βγάζουμε από τη φωτιά  και αφού το σκεπάσουμε, το αφήνουμε περίπου ένα δεκάλεπτο μέχρι να ρουφήξει το ρύζι τα υγρά της σάλτσας.Αλατίζουμε τις πιπεριές και τις *γεμίζουμε. Τις τοποθετούμε σε ταβά (ρηχή κατσαρόλα) και ρίχνουμε μέσα τα υλικά της σάλτσας.
Σιγοψήνουμε το φαγητό για 45 λεπτά σε φωτιά.
Αφού ψηθούν οι πιπεριές τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να μείνει μόνο με το λάδι για να μην έχει πολλά ζουμιά. 

Με αυτόν τον τρόπο γίνεται η σάλτσα μας πιο συμπυκνωμένη.

και... κάτι ακόμη
 *επειδή είμαστε λάτρεις της υγιεινής και συνάμα νόστιμης  κουζίνας προτιμούμε να αχνίζουμε το κρεμμύδι μέσα σε νερό. Αν θέλουμε όμως μπορούμε από την αρχή να το μαράνουμε σε λάδι.
 *τις πιπεριές δεν τις παραγεμίζουμε μέχρι πάνω για να μη σκάσουν στο βράσιμο.

                                                
                                                  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!








2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πείτε μας δλδ, τι δεν ειναι ξεκαθαρο...

      Διαγραφή